Klankschalen

Al onze klankschalen zijn van Tibetaanse oorsprong en zijn gemaakt volgens een oeroud procedé. Ze worden met de hand geklopt door vakmensen, dus absoluut niet machinaal gedraaid.

Klankschalen komen van oorsprong uit het Verre Oosten. De schalen worden nog steeds ceremonieel gebruikt. Bijvoorbeeld bij het inluiden van het begin van een meditatie sessie, of juist het einde ervan. De schalen begeleiden vaak gezangen of worden gebruikt bij begrafenis rituelen  Verder worden de schalen aangetroffen op altaren en in meditatie ruimten.

In feite is een klankschaal een omgekeerde bel of klok. De bodem van de schaal rust op een speciaal kussen en met behulp van een klopper of mallet brengt de schaal prachtige en vibrerende tonen voort. Klankschalen worden tegenwoordig over de hele wereld gebruikt bij meditatie, muziek, ontspanning en bij verschillende therapieën.

De samenstelling, de vorm, de dikte en de grootte van de klankschalen bepalen hun klank en timbre. Iedere schaal heeft zijn eigen, unieke klank.

in de winkel zijn meerdere klankschalen verkrijgbaar in verschillende groottes.