Wierook

Wierook betekent gewijde of heilige rook. Het is reeds duizenden jaren en in alle culturen bekend dat wierookgeuren een invloed uitoefenen op lichaam en geest. Met wierookgeuren kan men volgens eeuwenoude tradities bepaalde bewustzijnstoestanden opwekken en zelfs ziekteverschijnselen verlichten.

Daarnaast kan een juist gekozen geur bepaalde eigenschappen die in onze psyche sluimeren versterken of verzachten.
Wierook kan gebruikt worden om je huis te zuiveren, te zorgen voor een ontspannen sfeer, voor meditatie, bescherming,…

Oorspronkelijk komt wierook uit het Oosten, maar nu bijna altijd uit India, Nepal of Japan, waar wierook net zo gewoon is, als hier bloemen in huis of het gebruik van zeep, parfum of een luchtverfrisser.

Palo Santo en witte salie

Heilig Hout of Palo Santo is de naam van een krachtige aromatische houtsoort die voorkomt in de kustgebieden van Peru, Ecuador en de Galapagos eilanden.

De inheemse bevolking beschouwde het als een heilige houtsoort. Ze gebruikten het bij diverse religieuze en rituele ceremoniën.
De Spaanse kolonisten en priesters noemden het dan ook: Palo Santo, dat heilig hout betekent.

Zowel Peru als Ecuador hebben strenge regels gemaakt voor de export van Palo Santo, omdat de boomsoort in zijn bestaan bedreigd wordt. Daarom wordt het hout enkel gewonnen uit takken of bomen die zijn omgevallen.

Werking

Palo Santo heeft een rustgevende geur. De magische geur heeft het vermogen de stemming van mensen met een depressie te verbeteren en is nuttig bij meditatie en spirituele activiteiten.
Het wordt vooral gebruikt om huizen te ontdoen van negatieve energie.

Gebruik

Steek het uiteinde van het stokje aan en laat het even branden, totdat je de kern ziet gloeien. Blaas de vlam uit, zodat het hout gaat gloeien en er rook uit komt.
Je kunt het stokje in een abaloneschelp of op een vuurvast schaaltje leggen.
Om de geur te versterken kun je nogmaals een vlam bij het hout houden en de procedure herhalen.
Let op: de eerste keer dat je een stukje hout aansteekt heeft het langer nodig om goed te gloeien.

Je kunt ook met een gloeiend houtje door een vertrek lopen om de geur zich te laten verspreiden. Herhaal naar wens. Bij dagelijks gebruik zal de ruimte zich vullen met warmte en rust.

schelp-palosanto_1

Witte Salie 

Witte salie is bij uitstek geschikt om jezelf en je huis te ontdoen van negatieve energie.

Het is mogelijk dat je huis niet meer goed aanvoelt door alle energieën die zijn blijven hangen. Je kunt dit bijvoorbeeld voelen doordat er een drukke of gespannen sfeer hangt of misschien wel een droevige sfeer. Ook als je vaak hoofdpijn hebt of duizelig bent kunnen die energieën daar de oorzaak van zijn. Met witte salie kan dan de leefomgeving daarvan worden gezuiverd.

Door je huis, kamer of werkplek met witte salie  te reinigen zullen de energiebanen weer in balans komen en zal negatieve energie verdwijnen. De plek zal weer zuiver worden en prettig zijn om er te verblijven.

Witte salie kan je los kopen en in een abaloneschelp doen branden.
Ofwel in een gebundelde bos ( ook smudge genoemd) die je zo kunt laten branden.